onsdag 30. september 2009

Hvordan bekjempe voldtekt


Innlegg på Si;D i Aftenposten onsdag 30.september:

Hvordan hindre voldtekt

«PT» (14) skriver her på Si ;D (25.9) om hvordan hun frykter å gå ut når det blir mørkt i frykt for å bli voldtatt, og hvordan dette er et problem for henne nå som mørket kommer fram tidlig.
Hvert år opplever mellom åtte og seksten tusen personer å bli voldtatt eller å bli utsatt for voldtektsforsøk. Voldtekt kan i mange tilfeller ødelegge et menneskes liv. Til tross for dette blir bare en av hundre voldtektsmenn i Norge dømt (!). Dette viser at voldtektsproblemet ikke blir tatt nok på alvor. Vi er nødt til å gjøre noe mer aktivt! Her er det spesielt tre punkter Rød Ungdom ønsker å satse på:
1. Opprette en egen spesialenhet for voldtekt i politiet. I dag blir voldtektssaker alt for ofte underprioritert til fordel for andre kriminalsaker, og dette fører til at alt for få voldtekter blir oppklart.
2. «Trygt hjem for en 50-lapp» skal gjøre det lettere for ungdom å komme seg hjem om natta. Det skal ikke koste mer enn 50 kroner å komme seg hjem, enten du tar drosje, buss eller tog.
3. Det som kanskje er aller viktigst er å drive handlingskampanjer for å få folk til å slutte å voldta. Arbeid mot seksuell trakassering bør bli en del av pensum i skolen.

Ingen kommentarer: