søndag 20. september 2009

Takk for en flott valgkamp, til tross for skuffende valgresultat for Rødt

Stortingsvalget 2009 er over, og vi i Rød Ungdom er selvfølgelig skuffet alle sammen etter et kjipt resultat for Rødt. Vårt sentrale mål med valget var å komme inn på Stortinget, noe vi dessverre mislyktes med..
Vi er likevel fornøyde med at det ble en rødgrønn regjering, slik at vi slipper en borgerlig høyrepolitikk i de neste fire årene.

På landsbasis gikk vi fram fra 1,2 til 1,3 prosent av stemmene, noe som innebærer en økning på ca. 4000 stemmer. Vårt store håp var å komme inn i Oslo med Erling Folkvord. I Oslo fikk vi 4,0 %, noe som i mange tilfeller ville ha vært tilstrekkelig til å få et stortingsmandat, men som altså ikke holdt ved dette valget.

I Akershus har vi gått fram med 0,1 %.

En av årsakene til at vi ikke klarte å komme på tinget kan være at potensielle Rødt-velgere samlet seg rundt det største partiet på venstresida: Arbeiderpartiet, i frykt for FrP og en borgerlig regjering. Denne frykten for FrP har også gått utover småpartiene som SV, SP og Venstre, som alle har gjort et dårlig valg.

Det positive ved valget er at vi har fått kjørt ut Rødt sin politikk over hele landet, og at vi har gjort et av våre beste valg. I Akershus har vi dessuten vært ganske godt synlige i media, spesielt i form av leserbrev. Rødt/Rød Ungdom har fått mange nye medlemmer gjennom valgkampen, så nå må vi satse framover for å bygge opp organisasjonen og gjøre den større og sterkere fram mot neste stortingsvalg i 2013 og fylkestings- og kommunevalget i 2011.

Takker alle i Romerike RU for en flott valgkamp! Rødt/Rød Ungdom har gjort det bra i skolevalget på Romerike, så takk til alle flinke debattanter! Romerike RU hadde dessuten et veldig bra åpent møte onsdag for to uker siden. Der kom det 15 nye folk, og 4 av dem vervet seg inn. Der lyktes vi godt med mobilisering! :)



Minner om følgende arrangementer i høst:

1. Aktivistkonferanse:
Har du nettopp meldt deg inn i RU, eller har tenkt å melde deg inn? Da bør du komme på Aktivistkonferansen i Oslo 25.-27. september!

Lurer du på ting som: Hvordan lage kule aksjoner der du bor? Hvordan komme i media?Hvordan blir vi det mest aktive og profilerte ungdomspartiet i byen? Hvem RU er og hva vi mener?

Da er Aktivistkonferansen stedet for deg! Helga 25.-27. september samles nye RUere fra hele landet på Maridalen skole i Oslo. Her blir det innledninger om sosialisme, feminisme, skolepolitikk, antirasisme, Afghanistan, miljø. Det blir pressekurs, aksjonskurs, hvordan-drive-RU-lag, og mye annen moro!

Konferansen koster 250 kr med mat og overnatting inkludert. Vi dekker billigste reisemåte, så bestill billetter så fort som mulig. Program og praktisk info blir sendt ut på mail til påmeldte deltakere.

Meld deg på her: http://sosialisme.no/nyheter/2009/09/paamelding_aktivistkonferanse/



2. Feminismefestival (her vil det komme mye mer info etterhvert):
Syns du kanskje det er litt urettferdig at kvinner fortsatt kun tjener 85% av det menn gjør og at kvinner kun eier 1% av verdens eiendom?
Da kan du møte hundrevis av likesinnede på Rød Ungdoms Feminismefestival 6.-8. november på Nordseter skole i Oslo. Det blir konserter, verksteder og innledninger. Meld deg på allerede i dag!



1 kommentar:

Joe sa...

Sterk høyreendring i Rødt ga ikke mersmak hos velgerne
Rødt nådde ikke sine målsetninger, akkurat som Tjen folket forutsa.

Rødt hadde dette som målsetning før valget:

* Få inn 2 på Stortinget; fra Hordaland og Oslo.
* Bryte sperregrensen på 4 %.
* Doble antallet medlemmer i Rødt.

Nå kan det oppsummeres at Rødt er langt fra noen av disse målsetningene.

Resultatet for Rødt ble akkurat som Tjen folket forutsa:

* Rødt er like langt fra sperregrensa som tidligere.
* Rødt kommer ikke inn på Stortinget.
* Medlemstallet har ikke steget siden AKP likviderte seg sjøl og gikk inn i RV.

Tjen folket har sagt klart i fra hvorfor dette kom til å skje. Rødt har forlatt sin posisjon som ei revolusjonær kraft og prøvd å etablere seg som et nytt støtteparti for den rødgrønne regjeringa. Vi sa at det ikke var bruk for flere sosialdemokratiske partier, velgerne så heller ikke behovet for dette.

Det var ikke vanskelig å skjønne at media ville vektlegge regjeringsspørsmålet, når Rødt sjøl i tillegg valgte å legge fokus på regjeringsspørsmålet så ville Rødt komme i klem.

Rødt ville ha gjort et bedre valg og lagt en bedre plattform for videre vekst hvis partiet hadde vektlagt en sjølstendig revolusjonær profil, vært en klar motstander av all borgerlighet, vært en ramsalt opposisjon med perspektiver utover å forsvare uføretrygda.

Rød Ungdom kasta mange unge marxist-leninister ut organisasjonen, det skulle ikke lenger være rom for kommunister, dette ble senere fulgt opp i Rødt der flere medlemmer av Tjen Folket også ble kasta ut etter en prosess som mest diplomatisk kan omtales som hurtig.

Vi tror at det faktum at Rødt har mista mange hardt arbeidende unge marxist-leninister, spesielt i Hordaland, har hatt betydning for resultatet.

Tjen folket – kommunistisk forbund har gjennomført vår mest omfattende kampanje til nå, vi har spredd mange tusen av avisa vår Til Kamp og våre medlemmer og venner har spredd vår valgplakat med parolen:

Velg opprør og sosialisme – boikott valget

i mange tusen eksemplarer. Vi har i løpet av valgkampen snakka med hundrevis av folk, vi har fått nye venner og nye medlemmer. Vi er en liten organisasjon, men vi arbeider nå i alle landsdeler og i et klart flertall av landets fylker.

I Rødt blir det endringer, men ikke av en grunnleggende type. Mange av de unge trendy menneskene som har vært ivrige klakører når kommunister har blitt kasta ut og gamle prinsipper har blitt kasta over bord, kommer nå til å forlate Rødt. De har aldri vært revolusjonære og har ingen idealer om å slåss for fremgang, de kommer til å stemme med beina, de kommer til å kaste skylda over på alle andre for det nederlaget som er blitt påført Rødt.

Tjen Folket