fredag 12. juni 2009

Ja til bedre og billigere kollektivtrafikk!


Onsdag 3.juni hadde Romerike Rød Ungdom en aksjon
for bedre og billigere kollektivtrafikk på Lillestrøm stasjon. Vi delte ut gratis kaffe, og for hver kaffekopp fulgte det med en løpeseddel med budskap om bedre og billigere kollektivtrafikk. Etter aksjonen dro vi ut og spiste pizza :)
Visste du at transport gjennom historien har stått for 15 prosent av de menneskeskapte CO2-utslippene? Og at veitrafikken alene står for nesten en fjerdedel av norske klimagassutslipp? Til sammenligning står jernbanen for mindre enn 0,5 prosent av utslippene fra denne transportsektoren. I dag er halvparten av alle bilreiser kortere enn 5 km. Disse bør kunne tas kollektivt!

Romerike Rød Ungdom mener det bør satses mye mer på kollektivtrafikk i Norge. Det vil være til det beste for oss alle, og er nødvendig for å redde miljøet vårt. Antall privatbilister må minskes, og antall kollektivtrafikkbrukere må økes. Men for at det skal skje må kollektivtilbudet bli bedre.

Ikke minst må det bli flere avganger, og infrastrukturen bør mange steder bygges ut større og bedre. I tillegg er prisen nødt til å senkes betraktelig. Romerike Rød Ungdom mener det bør prøves ut en ordning med gratis kollektivtrafikk i storbyene, og at ungdommer bør få månedskort på 200 kr.

Natur og Ungdom har regnet ut at det er kuttet til sammen en mrd kroner i kollektivtransporten siden 1980. Dette er for dårlig! Vi er nødt til å øke satsninga på kollektivtrafikk betraktelig. Rød Ungdom vil ha en gratis kollektivtrafikk med et bredt og bra tilbud over hele landet!





1 kommentar:

Matias sa...

Kaffe er digg!